Bucătăria este locul din casă în care petrecem mult timp, ceea ce înseamnă că trebuie să fie funcțională și plăcută din punct de vedere estetic.

Astăzi, vom vorbi despre tipurile de bucătării disponibile pe piață:

Bucătăriile liniare - așa cum mai sunt numite și bucătăriile drepte - sunt numite astfel datorită modalității de amplasare mobilierul în încăperi mici sau înguste. Acest tip de bucătărie se potrivește cel mai bine celor care nu au mult spațiu, bucătăria este mică și pentru a economisi spațiu, mobilierul este poziționat în linie dreaptă. 
Bucătăriile de colț sunt bucătării care se montează în jurul a doi sau trei pereți, creând unul sau două colțuri. Acest tip de bucătărie ocupă mult spațiu, dar vă permite să aveți mai multe dulapuri de depozitare și rafturi sau vitrine. 
O bucătărie în formă de U este o una cu blaturi de lucru continue de-a lungul a trei laturi consecutive. Aceste blaturi de lucru au forma unui "U".. Acest tip de bucătărie ocupă, de obicei, întreaga încăpere, lăsând în afară o zonă mică.
Bucătăria cu  insulă este o soluție foarte interesantă. Ea poate avea orice formă, iar în mijlocul încăperii se află o altă parte solidă separată a setului de mobilier, ca o insulă. Acolo se poate poziționa un aragaz sau o chiuvetă, după preferințele dvs. Datorită insulei, crește  mult spațiul pentru gătit și un alt plus imens este că, dacă e amenajată corect, poate înlocui masa.  

Materialele folosite în bucătărie variază între lemn, sticlă și piatră. În lumea modernă, cele mai bune materiale sunt MDF și plăci aglomerate (PAL), datorită corespondenței dintre preț și calitate. Fabricile de mobilă combină plăcile aglomerate și MDF cu piatră, sticlă, iar rezultatul este o mobilă de bucătărie rezistentă și impermeabilă. 

Dacă vizitați site-ul nostru: exotic.md, veți găsi bucătării frumoase, funcționale și ieftine pentru bucătăria dvs. Sunteți la un click distanță de bucătăria de vis!