Aceasta este întrebarea pe care și-o pun toți consumatorii. Se consideră că saltelele cu arcuri sunt demodate, iar spumă poliuretanică - o inovare. De fapt, astăzi, ambele tipuri de saltele sunt calitative, în funcție de preferințele și necesitățile dumneavoastră.

 

Deci, ce este o saltea cu arcuri?

În cazul saltelelor cu arcuri, elasticitatea și confortul, sunt asigurate de arcuri de oțel.

O saltea cu arcuri este formată din patru părți principale:

* Un bloc cu arcuri

* Strat rigid

* Un strat de materiale de umplutură volumetrică

* Stofă de tapițerie

 

Saltelele cu arcuri se asociază de obicei cu imagini ale paturilor vechi, care scârțâie, iar un arc neapărat iese din el afară. De fapt, toate acestea sunt doar stereotipuri. Modelele noi oferă un sprijin excelent în timpul somnului și nu vă rănesc atunci când sare un vârf. Acestea vă mențin greutatea în siguranță și garantează un somn și o relaxare de calitate.

 

Ce este o saltea din spumă poliuretanică?

Spuma poliuretanică în sine este artificială, moale, dar rezistentă și are un preț rezonabil. Producătorii nu stau pe loc și îmbunătățesc constant formula. Toate materialele utilizate în producție îndeplinesc cele mai înalte standarde de siguranță și de poluare a meniului.

Elasticitatea acestui produs oferă efect ortopedic. Acest lucru asigură un somn confortabil și relaxare pentru întregul corp.

 

Diferențele dintre salteaua din spumă poliuretanică și salteaua cu arcuri

Principala diferență constă în principiul de funcționare. Un tip se bazează pe arcuri, iar celălalt pe spumă poliuretanică. Alegerea corectă a dimensiunii și rigidității, ambele tipuri vor asigura relaxarea mușchilor, poziția anatomică a coloanei vertebrale, suportul lombar și, în consecință, un somn sănătos.

 

Avantajele și dezavantajele saltelelor din spumă poliuretanică

Aceste produse oferă un raport excelent între preț și calitate. În plus, acestea oferă o elasticitate și fermitate ridicată. Ele au proprietăți hipoalergenice ridicate. Toate materialele moderne sunt respirabile. O carcasă bine executată, de exemplu cu un strat de lână naturală, absoarbe transpirația și o previne. Modelele în sine sunt suficient de ușoare pentru a fi rulate, ceea ce le face ușor de transportat. Singurul dezavantaj este că nu ar trebui să fie lăsate în lumina directă a soarelui fără o husă de saltea.

 

Care dintre ele este mai bună?

Este imposibil să spunem cu siguranță care saltea - cu arcuri sau cu spumă poliuretanică - este mai bună pentru dumneavoastră. Este important să alegeți modelul care să vă satisfacă cerințele individuale, să vă ofere un sentiment de confort, să vă ajute să vă relaxați.

În primul rând, trebuie să acordați atenție greutății și înălțimii dumneavoastră, precum și formei patului. Nu există un răspuns universal la întrebarea care este cel mai bun model, deoarece fiecare corp este unic. Dacă aveți o constituție medie și nu aveți leziuni, un pat cu saltea de spumă cu efect ortopedic este potrivit. Dacă stați mult în șezut sau dacă trebuie să lucrați fizic, o saltea cu un sistem independent de arcuri este alegerea potrivită.