Bibliotecile pentru living sunt o soluție avantajoasă și de succes pentru organizarea spațiului nefolosit de depozitarea și plasarea diferitelor obiecte. Ergonomice și funcționale, acestea pot fi un adevărat punct de atracție în orice interior. Acestea sunt potrivite pentru a fi utilizate în aproape orice cameră din casă. În plus, pot economisi la achiziționarea de dulapuri, pentru că le pot înlocui. 

Gama de prețuri pentru rafturi variază foarte mult, dar este un mobilier destul de ieftin, mai ales în comparație cu costul altor elemente de interior. Cu toate acestea, bibliotecile moderne arată foarte elegant, original și chiar sofisticat, ceea ce contribuie, de asemenea, la popularitatea lor în rândul designerilor și al consumatorilor. 

Tipuri de bază de rafturi de perete

Deși rafturile de perete au, în esență, aceeași construcție și același scop, ele diferă unele de altele. Principala diferență constă în configurația acestora. Iar locația depinde de acest parametru. Deci, în funcție de acest criteriu, rafturile de perete pot fi: 
clasice;
de colț;
suspendate. 

Primele sunt cele mai familiare modele. Acestea sunt fixate de-a lungul unui perete drept și pot fi de diferite forme și dimensiuni. În funcție de tipul de construcție, acestea se deosebesc în monoetajate și multietajate. Sunt disponibile într-o mare varietate de opțiuni de design, ceea ce reprezintă principalul lor avantaj. În plus, rețineți ușurința de instalare.

Modelele de colțar sunt o soluție ergonomică care vă permite să folosiți în mod avantajos spațiul gol inconfortabil. De obicei, aceste zone ale camerei sunt lăsate neocupate din cauza dificultății de a instala în ele mobilierul standard drept. Cu toate acestea, utilizarea rafturilor de perete sau a bibliotecilor pentru living înclinate poate rezolva această problemă. Acestea sunt instalate pe suporturi care sunt amplasate pe pereții adiacenți. Este important ca nivelul să fie același. În funcție de tipul de construcție, acestea pot fi proiectate pentru colțuri interioare sau exterioare. Aceste modele sunt cel mai adesea instalate în baie sau în camera de depozitare. Cu toate acestea, ele pot fi folosite în mod benefic și în interioarele moderne și în alte zone ale casei. 

Structurile de suspensie sunt unele dintre cele mai originale modele. Principala lor diferență este principiul de montare. Dacă cele clasice și unghiulare sunt montate pe suporturi de perete, cele suspendate sunt montate pe tavan sau pe o grindă. Ele sunt fixate cu frânghii, lanțuri decorative. Aceste construcții sunt destul de rare din cauza faptului că sunt considerate nepractice. Ele sunt mai puțin stabile și, prin urmare, nu sunt potrivite pentru a plasa sau depozita obiecte fragile pe ele. Cu toate acestea, ele arată extravagant și proaspăt și pot fi un punct de atracție al interiorului. 

Materiale pentru rafturi și biblioteci pentru living

Biblioteca clasică în sufragerie e fabricată din diferite materii prime. Cele mai populare materiale sunt lemnul și derivatele sale - plăci aglomerate comprimate sau plăci din fibre (MDF, plăci aglomerate, placaj). În plus, există, de asemenea, modele din sticlă, plastic și metal. Produsele realizate din materiale alternative sunt adesea în stiluri moderne - high-tech, moderne și altele.

Cu toate acestea, modelele din lemn și cele din panouri presate sunt cele mai comune. Această popularitate se datorează caracterului practic al acestei materii prime.

Avantajele lemnului sunt:

  • durabilitatea;
  • fiabilitatea;
  • eleganța;
  • prezentabilitatea;

Printre avantaje se numără ușurința de manevrare și versatilitatea. 
Astăzi puteți cumpăra cu ușurință rafturi de perete din lemn sau materiale derivate, cu o varietate de configurații. Acestea pot fi rafturi drepte sau realizate în forme originale, cum ar fi poligoane. Modelele din lemn se potrivesc armonios în orice interior, pot completa în mod avantajos decorarea în stiluri clasice și diverse stiluri moderne, inclusiv loftul popular acum. Rafturile din lemn sunt selectate cu atenție pe baza scopului lor, a funcționalității, a conformității cu conceptul de design și, desigur, a preferințelor personale.