Baia este o încăpere cu un nivel ridicat de umiditate. De aceea, mobilierul ar trebui să fie confecționat din materiale rezistente la umiditate. În ceea ce privește lemnul, absolut orice tip de lemn este mai mult sau mai puțin capabil să absoarbă umezeala.
Cu toate acestea, dacă mobilierul este acoperit cu un lac special care este folosit pentru construcția de nave, acesta poate fi folosit și în baie.

Mobilierul de baie din lemn natural subliniază eleganța și nivelul de trai al proprietarilor. Astăzi, există o mare varietate de seturi de mobilier concepute atât pentru camere mici, cât și pentru camere spațioase. Cu toate acestea, pentru ca mobilierul din lemn, chiar dacă este bine lăcuit, să nu se deterioreze, trebuie să existe o bună ventilație în baie. 

În producția de mobilier de baie se folosește numai lemn de esență tare, cum ar fi tecul, arinul și stejarul. Datorită impregnărilor speciale, lacurilor, uleiurilor și vopselelor, acestea devin și mai durabile și pot concura cu alte materiale rezistente la umiditate. Tecul birmanez este considerat cel mai rezistent la umezeală și este utilizat în construcția de iahturi. Aceleași proprietăți sunt prezentate de stejarul de mlaștină, care este scufundat în apă fără oxigen timp de mai mulți ani. Lemnul de pin, larice, wenge, iroko și zebrano prezintă o bună rezistență la umiditate, cu condiția să fi fost uscat timp de 2-3 ani.

Dacă aveți încălzire în pardoseală în baie, mobilierul din lemn trebuie să fie la 10-20 de centimetri distanță de elementele de încălzire. Supraîncălzirea constantă și umiditatea ridicată pot duce la deteriorarea mobile. Acest lucru este valabil mai ales pentru mobilierul din lemn masiv. 

Mobilierul de baie din lemn este cel mai adesea realizat în stil clasic sau art deco. Astfel de mobilier poate fi dotat cu blaturi de granit, marmură și piatră.
Atunci când cumpărați mobilier pentru baie din lemn, este foarte important să acordați atenție calității acestuia. Chiar și o fisură mică poate provoca putrezirea rapidă a acestuia. 

Mobilierul din lemn este, de asemenea, semnificativ mai scump decât alte tipuri de mobilier, așa că, dacă decideți să optați pentru el, fiți precauți. În magazinul nostru on-line o să găsiți o gamă vastă de mobilă din lemn pentru baia dvs. Accesați: exotic.md și faceți comanda într-un click!