Canapea extensibilă - aceasta este cu adevărat o invenție minunată a omenirii. La urma urmei, acest mobilier tapițat nu este doar foarte frumos, ci și funcțional. Canapele convertibile sunt foarte multe. Ele sunt atât de multe încât designerii nici măcar nu încearcă să acopere toate subspeciile existente de mobilier similar. De obicei, se clasifică în funcție de mecanismul de transformare.

În acest articol, vom identifica de ce ar trebui să alegeți o canapea extensibilă pentru sufragerie și care sunt avantajele acesteia în comparație cu canapeaua clasică. Răspundem la întrebarea despre modul în care dimensiunea și forma canapelei afectează caracteristicile transformării sale. De asemenea, vom examina mecanismele ale unei astfel de transformări.

De ce să optezi pentru o canapea extensibilă pentru living?


În zilele noastre, o canapea extensibilă în sufragerie este o piesă de mobilier destul de familiară, care poate fi găsită în aproape orice cameră de zi. Dar puțini oameni se gândesc la cât de utilă este această piesă de mobilier și câte avantaje are. Să luăm în considerare aceste avantaje. Și tu însuți, citind acest paragraf, îți vei da seama de importanța lor pentru compoziția interioară a camerei tale de zi. Nu vom uita de dezavantaje, care sunt, de asemenea, importante de studiat.

Principalul avantaj al canapelei convertibile este capacitatea sa de a se transforma într-un pat complet. Iar dacă vorbim despre canapelele mari, după o transformare rapidă și ușoară, acestea devin un pat dublu, care poate fi folosit fie din când în când, când sosesc oaspeți sau rudele. Sau tot timpul, dacă combinați camera de zi și dormitorul.

Multe dintre canapelele pliabile, au mecanismul de transformare și cutii foarte convenabile, încăpătoare pentru depozitarea lenjeriei de pat sau a altor lucruri.
Datorită funcției duale a acestui mobilier economisește cu adevărat spațiu util în cameră pentru primirea oaspeților. Această canapea  vă permite să nu cumpărați un pat separat. Acest lucru este util mai ales dacă locuiți într-un apartament mic și trebuie să combinați camera de zi și dormitorul.
Deși canapeaua convertibilă are unele avantaje semnificative și incontestabile, nu putem spune câteva cuvinte despre neajunsurile sale. Deși astfel de dezavantaje nu sunt numeroase, dar pentru a fi compleți, acestea ar trebui să fie menționate.

Printre mecanismele de transformare ale acestor canapele sunt cu adevărat nereușite. Acestea nu sunt concepute pentru o utilizare frecventă și se strică rapid.
Unele mecanisme de pliere a canapelelor transformabile au elemente metalice, care zdruncină și scârțâie neplăcut. 
De acord, nu este foarte confortabil să dormi pe canapea, care "însoțește" fiecare mișcare pe care o faci.

În concluzie putem spune că o canapea extensibilă este o piesă de mobilier de sufragerie cu adevărat indispensabilă. De exemplu, oferă locuri pentru dumneavoastră și pentru alți câțiva oaspeți sau membri ai caseii. Atunci când este desfăcut, poate fi un pat minunat pentru doi sau chiar trei prieteni în vizită. În plus, această canapea este, de asemenea, o unitate de depozitare excelentă, deoarece, în plus față de mecanismul de transformare, are o cutie încăpătoare. Având în vedere toate acestea, este nevoie de mai multe argumente în favoarea unui astfel de mobilier?