Noi, exotic.md, am alcătuit un ghid util și succint pentru a vă arăta cum să vă asortați scaunele la masă și să evitați cele mai frecvente greșeli.

Cum alegi scaunele de bucătărie perfecte? Răspunsul la această întrebare depinde de o serie de factori: nu există o soluție standard, unică pentru toți. Am alcătuit un ghid util și concis pentru a vă ajuta să navigați prin gama largă de mobilier de bucătărie, cum să asortați scaunele cu masa și să vă asigurați că nu faceți cele mai frecvente greșeli.

Tipuri de scaune de bucătărie

Pe lângă scaunele clasice cu spătar, magazinele de mobilă modernă oferă multe alternative:

Scaune tapițate

Scaune moderne

Scaune ieftine

Scaune pliabile


Fiecare dintre ele poate fi o alegere ideală - în funcție de tipul de masă, dimensiunea bucătăriei, designul interior. De exemplu, scaunele înalte cu sau fără spate sunt cea mai bună soluție pentru bucătăriile cu un bar sau o insulă de bucătărie. În familiile numeroase, în care toți membrii familiei se adună în jurul mesei în același timp, o opțiune confortabilă ar fi băncile, iar scaunele s-ar potrivi perfect într-o cameră spațioasă cu o masă rotundă.

Moale sau tare?

Atunci când alegeți scaunele, trebuie să luați în considerare nu numai preferințele dumneavoastră, ci și următorii factori:

Scaunele rigide sunt clasice. Materialele dure sunt ușor de curățat și sunt foarte comode în bucătărie, mai ales dacă scaunele se află lângă zona de gătit sau lângă chiuvetă, unde stropirile și petele nu pot fi evitate. Dar această opțiune este potrivită dacă familia nu petrece mult timp în bucătărie - este inconfortabil să stai pe un scaun dur în timpul petrecerilor lungi de ceai. Totuși, husele moi pentru scaune pot rezolva această problemă.

Scaunele tapițate nu sunt practice, dar sunt confortabile, așa că merită să le cumpărați dacă proprietarii invită adesea oaspeți sau lucrează la masa de luat masa. Principalul lucru este să alegeți tapițerie durabilă care poate fi curățată cu ușurință - piele de calitate, lână, țesături hidrofobe.

Un taburet sau un scaun cu spate?

Taburetele sunt cele mai bune pentru bucătăriile mici, deoarece sunt compacte, nu ocupă aproape deloc spațiu și sunt ușor de ascuns sub masă. Dacă bucătăria este dens mobilată, atunci spătarele scaunelor clasice vor îngreuna deplasarea proprietarilor - scaunele nu creează o astfel de problemă în jurul mesei.

Dar lipsa suportului lombar înseamnă că scaunele nu sunt la fel de confortabile ca un scaun cu spătar și sunt mai potrivite pentru o gustare rapidă decât pentru ore întregi de stat pe scaun.

Dacă doriți să cumpărați cel mai bun taburet pentru o bucătărie mică, o versiune pliabilă cu un design roman ar putea fi cea mai bună soluție. Când este pliat, se transformă într-un panou plat, iar când este desfășurat vă permite să stați la masă în confort - mai ales dacă puneți o căptușeală moale pe scaun.

Apropo, plăcuțele nu sunt doar un accesoriu la îndemână. Acoperișurile identice pot funcționa ca o legătură de design dacă scaunele din jurul mesei sunt diferite, așa cum se întâmplă adesea în cazul familiilor numeroase, când toți membrii familiei au înălțimi diferite. Suprapunerile pot fi folosite și ca un accent de culoare care poate da viață camerei.

Cum de a găsi un scaun pentru a se potrivi cu stilul interiorului bucătăriei
Modul de alegere a unei mese și a scaunelor pentru bucătărie depinde de gustul personal, de dimensiunea camerei și chiar de partea din care se află ferestrele.

Bucătăriile mici arată bine cu mobilier din material deschis la culoare, plastic, sticlă sau metal argintiu. Detaliile translucide, sculptate, pot contribui, de asemenea, la mărirea spațiului. Pentru mobilierul de culoare închisă, aveți nevoie de mai mult spațiu, altfel camera va părea aglomerată, se poate simți ca și cum nu există suficient aer.

Pentru a înțelege ce scaune sunt potrivite pentru o masă din lemn și care se vor potrivi cu o masă de marmură, va fi de ajutor o simplă fișă de stil:

Scaunele din plastic sunt potrivite pentru interioarele minimaliste laconice, arată bine cu mesele din plastic, MDF, sticlă.

Pentru bucătăriile clasice sau neoclasice, cel mai bine este să cumpărați scaune din lemn. Mobilierul din lemn și rattan este, de asemenea, potrivit pentru stilurile de interior rustic și rural.

Scaunele cu cadru metalic sunt ideale pentru bucătăriile cu birouri din plastic sau sticlă și pentru stilurile de design modern, cum ar fi high-tech sau minimalism.

Culori

Cumpărarea de scaune de bucătărie care să se potrivească cu culoarea mesei de sufragerie nu este cea mai avantajoasă opțiune, deși la prima vedere pare neproblematică. Dacă mobilierul nu este un set, există o mare probabilitate să nu se potrivească culorile.

Așadar, atunci când alegeți o culoare, nu trebuie să țineți cont doar de culoarea și nuanța mesei, ci și de paleta cromatică generală a interiorului, de nivelul de iluminare și de stilul de design:

Scaunele luminoase pot fi un accent de culoare contrastantă și o bijuterie în bucătărie, diluând o bucătărie care este prea neutră sau plată.

Pentru o bucătărie prea colorată, cu multe culori, este mai bine să alegeți scaune de o culoare diferită de restul mobilierului pentru a crea o atmosferă armonioasă.

Pentru bucătăriile întunecate și mici, schema de culori deschise ar putea funcționa.

Scaunele în culoarea mesei pot crea un efect interesant, punând în evidență zona de luat masa și adăugând o notă de finisare a atmosferei.

Dacă bucătăria este supraîncărcată cu elemente de decor, cel mai bine este să folosiți scaune neutre, cu un minim de culoare.

Înălțime și dimensiune

Se recomandă scaunele de luat masa pentru persoane de o anumită înălțime. Majoritatea modelelor sunt concepute pentru persoane de înălțime medie, înălțimea scaunelor este de 40-45 cm, iar înălțimea standard a spatelui este de 80-90 cm. Dar diferența pare doar nesemnificativă - confortul scaunului poate fi afectat chiar și cu 2-3 centimetri.

O poziție de ședere confortabilă este o zonă care măsoară 60 cm în lățime și 40 cm în adâncime, astfel încât modelele cu cotiere sau cu spătar larg nu sunt potrivite pentru o masă mică. De asemenea, trebuie să luați în considerare dacă există suficient spațiu între masă și dulap, astfel încât scaunele să se poată mișca confortabil atunci când sunt așezate la masă.

Principalele lucruri pe care trebuie să le luați în considerare atunci când alegeți un scaun sunt confortul, stilul și caracterul practic, astfel încât să vă bucurați de scaunele dvs. mulți ani de acum încolo!