Mobila pentru baie este mult mai mult decât un simplu loc pentru depozitare a lucrurilor adiacente. Scopul principal a acestei mobile este de a face baia cât mai confortabilă și de a accentua stilul ei. De asemenea, ar trebui să fie ușor de curățat și să vă servească cât mai mulți ani. 

CU CE SĂ ÎNCEPEM? 

Pentru a alege mobilierul pentru baie corect, mai întâi de toate, trebuie să măsurați dimensiunea camerei, să desenați un plan și să determinați viitoarea locație a fiecărui element în parte de care veți avea nevoie. Dacă există o nișă în cameră, puteți lua în considerare plasarea unei unități suspendate pe perete. Este important să vă asigurați că există un spațiu liber adecvat: toate ușile dulapurilor, cabinele de duș și mașinile de spălat trebuie să poată fi deschise cu ușurință. Toate dulapurile trebuie să fie ușor accesibile. Nu este recomandabil să instalați dulapuri și sertare aproape de perete, deoarece umiditatea crescută chiar și cu o ventilație bună, poate distruge mobilierul. Între mobilă și mașina de spălat trebuie să existe o distanță minimă de aproximativ trei centimetri.

MATERIALE

Deoarece camera de baie este expusă în mod constant la umiditate și temperaturi ridicate, calitatea materialelor folosite este foarte importantă pentru longevitatea mobilierului. Materialele cele mai frecvent utilizate pentru mobilier sunt PAL și MDF, deoarece este un material mai prietenos cu mediul în care umiditatea este ridicată. Finisajul laminat poate imita textura diferitelor tipuri de lemn și diferite nuanțe de culoare. Dacă alegeți un panou de aglomerat mai economic cu smalț rezistent la umiditate, este important să acordați atenție marginilor: acestea trebuie să fie executate foarte bine pentru a preveni pătrunderea umezelii în panou. Aceste materiale sunt ușor de întreținut, iar o gamă largă o puteți găsi chiar la noi pe site: exotc.md. Aici veți descoperi mobilă de baie modernă la prețuri avantajoase.

ATENȚIE LA DETALII

Aspectul mobilierului dumneavoastră depinde în mare parte de calitatea accesoriilor. Elementele de fixare, mânerele, balamalele și glisierele trebuie să fie rezistente la abur și apă. Ar trebui să se acorde prioritate elementelor din oțel, fiind rezistente și simple în exploatare.