În timpurile mai vechi, mesele extensibile erau prezente în aproape toate casele - oaspeții erau invitați mai des și în grupuri mai mari (nu doar rudele și prietenii, ci și vecinii), iar apartamentele nu aveau prea mult spațiu. În zilele noastre, bucătăriile și camerele de zi sunt mai spațioase, zonele de luat masa sunt mutate în camera de zi, iar adunările mari au loc mai rar - așa este modernitatea. Dar, totuși, o masă pliantă este un lucru foarte util, deoarece familiile noastre cresc și în timp, " a sărbători într-un mic cerc de familie", din când în când se transformă într-o mare sărbătoare.

Ce este important?

  • Confortul - astfel încât picioarele să nu stea în cale și colțurile să nu fie ascuțite;
  • Culoarea blatului în "culori clasice" - alb, negru, imitație de lemn, care se va potrivi aproape oricărui apartament;
  • Dimensiunile mici atunci când este pliat și de până la 8 persoane atunci când este desfășurat;

Mesele de sufragerie cu blaturi de lucru fanteziste nu sunt des întâlnite în bucătării. De obicei, designerii încearcă să evidențieze în acest fel mesele de cafea din camera de zi, subliniind astfel stilul interior. Se pot observa modele cu o parte plană orientată spre perete și cealaltă de formă ovală-circulară. Acestea sunt la îndemână, deoarece reduc riscul de rănire din cauza colțurilor în bucătăriile mici. Există, de asemenea, mese în formă de picătură, în formă de arc, care pot fi combinate cu un bar insular și care vin cu un set de unități de bucătărie.

Material pentru masa de bucătărie

În prezent, există o gamă largă de materiale utilizate pentru blaturile și picioarele meselor de sufragerie. Există modele care sunt atât de uimitoare, atât de futuriste, încât par să fi venit direct de pe altă planetă. Masa de bucătărie ideală trebuie să îndeplinească o serie de cerințe:

  • Robustețe și durabilitate;
  • Rezistență la temperaturi extreme și la umiditate;
  • Ușor de curățat.

Există o regulă de bază cunoscută de designerii profesioniști: cu cât zona de luat masa este mai aproape de plită și chiuvetă, cu atât suprafața ar trebui să fie mai practică. În caz contrar, gazda va fi nevoită să petreacă timp prețios lustruind blatul de lucru, în loc să facă lucruri mai utile și mai importante.

Fiecare tip de material are propriile avantaje și dezavantaje care trebuie luate în considerare.

O masă realizată în întregime din lemn masiv arată luxos. Acesta răspândește o aură de respectabilitate și o fiabilitate ușor conservatoare. Lemnul are caracteristici bune de performanță și rezistă bine la tensiuni și lovituri. Cu toate acestea, tinde să se micșoreze și să se crape în timp și se teme de umezeală. Necesită o îngrijire regulată și minuțioasă. 

MDF și PAL sunt o opțiune foarte bună pentru masa de sufragerie. Laminatul de înaltă calitate poate rezista la temperaturi ridicate, la vărsări de lichide și la șocuri fizice moderate. Suprafața este extrem de greu de zgâriat și de tăiat, ușor de curățat și fără pete. Puteți alege dintr-o varietate de culori și texturi, inclusiv piatră și lemn. Iar greutatea redusă a produselor face ca acestea să fie ușor de mutat dintr-un loc în altul. Picioarele acestor mese pot fi realizate din aceleași plăci, din lemn masiv, din metal cromat sau vopsit. Ultima opțiune este cea mai durabilă dintre cele posibile.

Soluțiile moderne de amenajare interioară vă permit să o mutați dintr-un spațiu înghesuit într-un living mai spațios sau să renunțați la utilizarea ei. Fiecare familie are obiceiuri și stiluri de viață diferite. Și dacă familia preferă să mănânce pe canapea sau pe birou, ar trebui să fie obligată să se adune în bucătărie? Iar un pervaz larg de fereastră, o masă de bar sau o masă laterală pliabilă va prelua cu plăcere funcția de masă de luat masa. Totul depinde de dorințele și gusturile dumneavoastră.