Procesul de alegere și de cumpărare a unui pat este unul lung. Trebuie să alegeți produsul potrivit din punct de vedere al dimensiunii, culorii, rigidității și înălțimii.

La început, este important să stabiliți singuri următoarele criterii de selecție:

  • numărul de persoane;
  • greutate și înălțime;
  • dimensiunea camerei în care va fi instalat patul.
     

Paturile single (paturile pentru o persoană) sunt destinate unei singure persoane. Poate fi un copil sau un adult cu greutatea în jur de (60kg).

Paturile duble sunt potrivite pentru cupluri. Cel mai bine este să alegeți o lățime care să vă permită să întindeți brațele fără să atingeți persoana care stă lângă dvs. și să nu vă amorțească brațele în timp ce dormiți. Dacă nu țineți cont de aceste reguli, s-ar putea să cumpărați un model pe care nu vă puteți relaxa pe deplin.

Dacă optați pentru un pat mare și solid, există riscul ca acesta să arate dur, urât și să fie greu de mutat. Este mai bine să cumpărați un pat în Chișinău cu o construcție confortabilă și un design elegant.
 

Sertar de depozitare

Modelele cu mecanisme de ridicare sunt o opțiune utilă pentru dormitoarele mici și înguste. Aceste modele au un spațiu de depozitare suplimentar pentru lenjerie, ceea ce este important dacă camera dvs. nu are dulapuri.
 

Material cadru/bază

Un cadru de pat solid este realizat din lemn sau metal, care este tratat corespunzător de către producător și nu va rugini. Ambele materiale sunt ecologice. O opțiune bugetară este placa aglomerată/MDF. Cadrul este alcătuit din lamele: cu cât sunt mai multe lamele în cadru, cu atât construcția este mai rezistentă și durata de viață a saltelei este mai mare.
 

Alegerea unei saltele ortopedice confortabile

Prețul unei saltele depinde de calitatea acesteia. Uneori, prețul unei saltele bune poate fi la fel de mare ca prețul patului în sine, iar alteori o saltea bună costă chiar mai mult. Este mai bine să cumpărați o saltea împreună cu patul, astfel încât să puteți vedea imediat dacă salteaua este confortabilă din punct de vedere al fermității și al dimensiunii. Înălțimea saltelei și a cadrului de pat nu trebuie să depășească 50 cm.
 

Greșeli la alegerea tapițeriei.

Nu uitați că materialul de tapițerie trebuie să fie rezistent, deoarece trebuie curățat atunci când se murdărește. Dacă patul este rezemat de perete, vă puteți mulțumi fără tapițerie. În cazul în care distanța dintre pat și perete este planificată, ar trebui să alegeți un model cu cel puțin un mic distanțier. Pentru familiile cu copii mici sau animale de companie, există un risc crescut de deteriorare a căpătâiului.
 

Înălțime incorectă

O achiziție nechibzuită a unui pat într-o casă poate însemna că înălțimea nu este potrivită pentru proprietari. O persoană înaltă se va simți inconfortabil într-un pat jos, iar o persoană scundă într-unul înalt. Atunci când alegeți un pat, ar trebui să vă informați cu vânzătorul despre dimensiuni. Un model confortabil este cel cu picioare reglabile. Așadar, înălțimea potrivită este un alt plus pentru un sejur confortabil.
 

Stiluri

  • Stil clasic - Pat din lemn cu sculpturi și elemente decorative.
  • Stil provensal. Elementele din fier forjat sunt adecvate aici. Pentru o căpătâi din fier forjat este potrivită o decorare cu mai multe perne la cap.
  • Minimalism și high-tech. Paturile de pistă vor fi binevenite.
  • Pentru clasici moderni - paturi tapițate.
  • Stil ecologic și etnic - pat din răchită de bambus.

Alegerea patului potrivit vă va asigura un somn sănătos și odihnitor. Un somn sănătos este cheia unei bune dispoziții și a productivității.