Atunci când decideți să înlocuiți vechea saltea sau să cumpărați un pat nou pentru dormitorul dvs,  probabil că vă întrebați: “ce fel de saltea să aleg?”.

Prețurile produselor variază din mai multe considerente: modul în care sunt fabricate și durata lor de funcționalitate. 

Cum am putea alege un model care să îndeplinească toate cerințele și să fie la un preț corespunzător.

Haideți să aflăm! 

Saltelele care se vând astăzi în magazine, cu sau fără arcuri, sunt fabricate folosind o varietate de materiale de umplutură: de la cele simple, la cele ultramoderne, de la spumă poliuletanică, la spumă cu memorie viscoelastică.

Merită să identificăm imediat care sunt cele mai nepotrivite umpluturi pentru saltele.

Bunicile noastre dormeau pe saltele din lână sau spumă de cauciuc - în lipsă de mai bine, dar astăzi aceste umpluturi sunt recunoscute ca fiind cele mai nepotrivite pentru saltele, chiar dacă sunt naturale și permeabile la aer. Nu au proprietăți anatomice, se comprimă rapid, sunt foarte moi, se uzează ușor, sub influența umidității atmosferice devin fragile.. De asemenea, acestea sunt foarte neigienice.

Care sunt umpluturile potrivite pentru o saltea calitativă? 

Să începem cu fibrele artificiale.

Spuma poliuretanică este probabil cel mai popular tip de căptușeală. Astfel de saltele au un preț rezonabil, o durabilitate decentă și chiar proprietăți anatomice - oferă un suport de calitate în timpul somnului, repetând curbele corpului.

Strutto Fiber este fabricat din fibră de poliester, în care firele sunt plasate vertical, oferind un bun suport anatomic. Este adesea combinată cu umpluturi mai moi.

Latexul artificial este un polimer spumos care are avantajele unui material natural, dar la un preț mai mic. Saltelele din latex artificial sunt bine ventilate și mențin un echilibru de umiditate, ceea ce oferă un confort maxim în timpul somnului.

Saltea din latex artificial


Memoryform este un tip de poliuretan cu un puternic efect de memorie. Spuma vâscoelastică se adaptează la forma corpului celui care doarme și o ține minte. Aceasta ameliorează tensiunea musculară, oferă un sprijin de calitate pentru coloana vertebrală. Costul unei saltele cu o astfel de umplutură este mai mare decât al celor anterioare, în plus, este nevoie de ceva timp pentru a te obișnui cu salteaua. Dar merită. Particularitatea spumei este interacțiunea sa cu temperatura corpului, ca urmare a faptului că se înmoaie și repetă curbele celui care doarme. Bineînțeles, atunci când postura se schimbă, spuma își va schimba și ea forma, astfel încât greutatea asupra coloanei vertebrale să fie distribuită uniform, oferind o relaxare maximă.

Umpluturile naturale:

Păr de cal, de obicei impregnat cu latex. Are multe avantaje, cum ar fi elasticitatea, respirabilitatea ridicată și durata de viață lungă. Dar există un mare dezavantaj - dacă sunteți alergic, nu ar trebui să alegeți această opțiune de umplere.
Umpluturile din păr de oaie sau de cămilă rețin căldura, sunt respirabile și se spune chiar că au proprietăți curative.

Nuca de cocos este probabil cea mai populară umplutură naturală. Este tare, fiabil, nu provoacă alergii, nu putrezește, servește pentru o perioadă lungă de timp, se usucă rapid și inhibă dezvoltarea bacteriilor. Poate fi adesea combinată cu umpluturi mai moi, așa că fiți sigur că veți găsi alegerea perfectă pentru dumneavoastră, indiferent de preferința pentru duritatea saltelei.

Latexul natural este seva spumei din Hevea (arborele de cauciuc). Este elastic, are proprietăți anatomice bune, rezistent la stres, durabil, își păstrează forma pentru o perioadă lungă de timp.

În timp ce alegeți o saltea ideală, iată câteva sfaturi: de exemplu: 
Persoanele cu o greutate corporală mai mare ar trebui să aleagă o saltea cu arcuri independente întărite sau saltele cu umplutură din nucă de cocos.
 Persoanele cu o constituție fragilă vor dormi bine pe saltelele din latex fără straturi care sunt concepute pentru a crește rigiditatea. 
Dacă aveți o greutate medie, alegeți modele cu o combinație de fibre de nucă de cocos și latex. 
Umpluturile moi pentru copii, cele mai rigide, bine ventilate și naturale pentru sugari. 
Adolescenților le vor plăcea saltelele cu fermitate medie - poliuretan, latex natural sau sintetic.


Ce umplutură este mai bună? - Decideți Dvs.