Canapeaua este un element de design al camerei și un loc de relaxare pentru întreaga familie, precum și un loc de întâlnire pentru oaspeți și de conversație cu prietenii. 
Mobilierul tapițat joacă un rol important în camera de zi și în alte încăperi. De la modelul de mobilier tapițat, culoarea acestuia, disponibilitatea pernelor sau a cotierelor determină atmosfera generală a camerei și designul interior, iar mecanismul de transformare, materialele moi și umpluturile, țesătura mobilierului depinde de confortul și confortul utilizării canapelei cu familia. Modelele de mobilier stricte și clasice creează o atmosferă adecvată în cameră, iar modelele cu perne uriașe, fără cotiere și culori vii pentru a crea un cuib creativ și un loc pentru creativitate.

 O canapea poate influența stilul general al camerei și să adauge note de minimalism, hi-tech în interior sau clasic de bază sau etno în cameră Cele mai familiare modele pentru utilizator canapele drepte. Acestea sunt canapele dreptunghiulare tapițate sau rigide, cu 2, 3 sau 4 locuri pe scaune, care sunt de obicei amplasate sub peretele camerei. 

Acestea se găsesc în fiecare casă și birou. Mult mai rar, o canapea liniară este folosită pentru zonarea camerei, când împarte spațiul și marchează zona de odihnă, separând-o de zona de lucru.

 În ceea ce privește funcționalitatea lor de bază, canapelele liniare pot fi clasificate în două tipuri principale: 

 statice, fără un mecanism de transformare, care nu se înclină.

 Canapelele statice nu se dezasamblează și nu pot fi folosite ca pat, ci sunt destinate pentru a sta jos sau pentru a se așeza alături de un plaid, cacao sau vin fiert. Acestea sunt potrivite pentru camera de zi, dormitor, hol sau bucătărie. Ar arăta foarte bine în birouri și săli de așteptare. Aceste modele sunt mai ieftine decât canapelele de colț sau cele modulare. De obicei, acestea sunt folosite într-o singură cameră, într-un set cu mai multe fotolii. 

Extensibile, cu un mecanism interior de transformare.

Canapelele liniare extensibile sunt cele mai superbe în momentul în care spațiul nu este foarte mare. Așa gen de canapea, poate să încapă ușor în cameră, nu ocupă mult loc, este extensibilă în caz de necesitate și are desigur sertar de depozitare a lenjeriei de pat sau a altor lucruri.


O canapea liniară este o soluție minunată pentru a delimita un spațiu open space. În așa caz trebuie să atrageți atenția la designul din spate al canapelei, pentru a avea un aspect exterior mai frumos.
Canapeaua liniară este alegerea clasică pentru spațiul dvs.