Canapelele modulare sunt o soluție ideală pentru amenajările interioare moderne, neclasice. Caracteristica principală a mobilierului este că există module a căror poziție poate fi schimbată în raport cu celelalte. Ca urmare, puteți realiza zeci de compoziții în funcție de gustul și starea dumneavoastră de spirit. Împreună cu blocurile de canapele tapițate, setul poate include pufuri, mese și alte elemente.

Canapelele modulare moderne sunt întotdeauna o soluție personalizată. Numărul de unități, dimensiunile și alte caracteristici pot fi selectate individual în funcție de dorințele clientului. Acesta este un caz în care puteți crea cu ușurință mobilier unic, pe care nimeni altcineva nu îl are.

Ar trebui să se facă o distincție între produsele modulare transformabile și produsele modulare secționale. În primul caz, toate unitățile se pot deplasa și schimba locul în orice moment. Modelele secționale sunt modele în care elementele sunt selectate în mod individual, dar apoi sunt încă fixate împreună. Cel mai adesea, cuvântul "modular" este folosit de producători și comercianți cu amănuntul pentru a se referi la prima opțiune.

Avantajele și caracteristicile acestor sisteme

Avantajele canapelelor modulare sunt multiple:

Capacitatea de a adapta caracteristicile canapelei modulare extensibile la fiecare situație. Un sistem poate fi folosit pentru a lucra, a se odihni, a dormi, a se juca cu copiii sau a socializa cu oaspeții.
Mai puține bătăi de cap în ceea ce privește transportul. În cazul în care canapeaua trebuie mutată dintr-un apartament în altul, acest lucru se poate face rapid și ușor cu ajutorul modulelor individuale.
Ușor de curățat. Este mult mai ușor să mutați structura bucată cu bucată decât să mutați o canapea imensă pentru a curăța întreaga podea de sub ea.
Varietate în interior. Puteți schimba deja aspectul spațiului dvs. de locuit doar prin schimbarea câtorva module.
Un aspect elegant și contemporan. Astfel de sisteme sunt foarte diferite de canapelele clasice - ele atrag întotdeauna atenția și pentru toată simplitatea lor arată neobișnuit.

Canapele modulare au dezavantaje?

Primul dezavantaj este că aceste modele sunt concepute cât mai laconic posibil - acest lucru le permite să fie universale. Dar pentru cei cărora le place stilul modern, este totuși un plus. Dar cei cărora le place mobilierul "cu o întorsătură" vor trebui să caute altceva.

Al doilea dezavantaj este prețul ridicat al mobilierului modular. Deoarece accentul este pus pe soluții personalizate, nu poate fi ieftin. O mare atenție este acordată calității corpului, tapițeriei - deoarece modulele vor fi în mod constant rearanjate, acestea ar trebui să fie cât mai puternice posibil. Acest lucru nu poate decât să afecteze prețul.

Comandând o canapea modulară pentru living, puteți alege lățimea scaunului, înălțimea și alți parametri ai spatelui, locația cotierelor, precum și multe alte caracteristici. Aceasta este o mare oportunitate pentru creativitate și pentru a vă realiza propriile idei de confort, stil și frumusețe.